Go genomkörare i första träningsmatchen

Äntligen dags för match igen efter ett 8 månaders uppehåll. Träningsmatch mot seriekollegan Real Maskin på Bergsjövallens gräs i 20 gradig värme.
En taggad GaFF-trupp som såg framemot matchspel men självklart lite osäkerhet över var vi står i nuläget.

FÖRSTA HALVLEK
Vi startar matchen bra och tar tag i bollen och kommer rätt in i det positionsmässigt. Men ganska så snart så börjar vi göra stora, oförklarliga tabbar som Maskinen inte är sena att hugga på. Philip tvingas till ett par fina parader, och vi lyckas freda oss. Tyvärr så sprids det en osäkerhet i laget pga misstagen och det drabbar spelet.
Samtidigt så är vi trots detta farliga sista tredjedelen och har minst 4 helkaratiga målchanser i första halvlek.
Först är det Johan som drar ifrån sin försvarare men målvakten gör en benparad. Johan gör senare en konstspark i luften som prickar undersidan av ribban, helt klart värt ett bättre öde! Manne har sen ett bra läge på returen men får inte till avslutet.
Strax efter det så får Reals för dagen bäste spelare idén att han ska ut på dribblingsfärd. Han dribblar av tre av våra backar och kommer fri och avslutar säkert, 1-0! Alldeles för enkelt såklart, men credd till honom för ett snyggt mål.
En riktigt bra chans för våran del har Rinman som dyker upp oväntat på bortre stolpen, tar ner bollen med bröstet och skjuter en vänstervolley (lärt sig från teknikcirkeln), men bollen blockas på mållinjen.
Inte helt nöjda med första halvlek, främst då vi bjuder Real på alldeles för mycket i chansväg.

ANDRA HALVLEK
Det blir en annan matchbild i andra. Vi trycker ner motståndet och spelet pågår mestadels på offensiv planhalva för våran del. Maskinen gör mer misstag, vilket kanske beror på trötthet delvis, men försvarar sig samtidigt väl i och runt deras straffområde. Vi har lite svårt att få till den sista passningen och gör det kanske onödigt svårt när vi får lägena.
Real har ett par bra lägen i andra med, men avsluten lämnar en del i övrigt att önska.
Våra bästa situationer kommer oftast på fasta, där det är marginaler som gör att vi inte får in bollen.
Lucas har nån konstig egen show i motståndarens straffområde som pågår länge men som inte mynnar ut i något.
I slutet har även Tommy ett läge när han snyggt tar med sig bollen (under tiden som Martin vill uppmärksamma att han är offside), och ska väl ha minst 3 frisparkar innan han till slut blir stoppad och det blir just frispark.

SAMMANFATTNING
En match där lagen har varsin halvlek. Dock så hade vi våra bästa målchanser i första halvlek, men släppte å andra sidan till mycket mer.
Positivt att vi växer in i matchen och att vi känner oss starka fysiskt. Och ej att förglömma, INGA SKADOR!
Tycker vi håller ihop det bra hela matchen, blir lätt att man börjar spela en och en när tröttheten kommer annars. Sen finns det saker att förbättra och saker som vi gör bra och kan bygga vidare på, men det tar vi internt.
Härligt att vara igång igen på riktigt!

MATCHENS GAFFLAR

Lucas: Var överallt både i defensiven och offensiven och dominerade stundtals. Riktigt skön spelare att ha i laget med sin löpstyrka och spelförståelse.

Philip: Får en bra start på matchen och fortsätter att rädda bollar och är dessutom riktigt bra i luftspelet den här matchen. Kul att se och en bra start på matchandet för den gode Bladh.

Niclas: Gör ett riktigt bra intryck i andra halvlek både defensivt och offensivt. Ägde sin kant, fin debut.